Şansın Küləyi Səmtdə Olanda

[ Nach unten  |  Zum letzten Beitrag  |  Thema abonnieren  |  Älteste Beiträge zuerst ]

luciennepoor

58, Männlich

Şansın Küləyi Səmtdə Olanda

von luciennepoor am 08.10.2026 11:32

Həyatımda elə anlar olub ki, sadəcə işdən yorğun qayıdıb divanda uzanmaq istəmişəm. Reklamlar, dostların söhbətləri, sosial şəbəkələrdə gördüyüm paylaşımlar... Hamısı bir yerdə məni maraqlandıran bir mövzuya çevrildi: onlayn kazino. Əvvəlcə fikirləşdim ki, bu nə ola bilər, sadəcə pul itirməkdir. Amma içimdə bir səs var idi ki, ""bir yoxla, nə itirəcəksən?"" Bu səs məni bir axşam telefonumu götürüb mostbet az yüklə yazmağa vadar etdi. Elə həmin andan başladı hər şey.

İlk günlərdə o qədər də ciddi yanaşmırdım. İşdən sonra, nahardan sonra, hətta yatmazdan əvvəl telefonu götürüb bir-iki oyun oynayırdım. Ancaq maraqlı olan o idi ki, oyunlar məni əsəbiləşdirmirdi, əksinə, bir növ rahatladırdı. Gərgin bir günün ardından ekranda fırlanan simvollar, səslər, kiçik uduşlar... Bütün bunlar beynimi bir az da olsa yayındırırdı. Təbii ki, hər şey qazanmaqla bitmirdi, amma mən artıq başa düşürdüm ki, burada əsas məsələ nəticə deyil, prosesin özüdür.

Bir dəfə dostum mənə dedi ki, ""sən niyə bu qədər vaxt keçirirsən orada?"" Cavabım qısa oldu: ""Çünki mənə xoş gəlir."" O, güldü və dedi ki, ""sən dəli olmusan."" Bəlkə də haqlı idi, amma mən özümü yaxşı hiss edirdim. Bir müddət sonra mostbet az yüklə ifadəsini artıq rahatlıqla deyirdim, çünki bu platforma mənim üçün sadəcə bir oyun yeri deyildi, həm də bir növ qaçış yeri idi. Real həyatın stressindən, iş yükündən, gündəlik problemlərdən bir neçə saatlıq uzaqlaşmaq üçün bir qapı idi.

Yay aylarında, isti günlərdə, işdən sonra balkonda oturub telefonla oynamaq mənim üçün bir növ adət halına gəlmişdi. Bir dəfə elə bir axşam oldu ki, balansıma kiçik bir məbləğ qoydum və düşündüm ki, bu, sadəcə əyləncə üçündür. Oyunlardan biri məni elə cəlb etdi ki, saatlarla ekrandan gözümü çəkə bilmədim. Sonda qazandığım məbləğ böyük deyildi, amma o hiss, o sevinc, o ""bəli, oldu!"" anı mənə kifayət edirdi. Elə bil ki, bütün günün yorğunluğu bir anda yox oldu. O gecə yatarkən düşündüm ki, bəlkə də həyatda bəzi şeylər sadəcə şansdan asılıdır və biz bu şansı düzgün anda dəyərləndirməyi bacarmalıyıq.

Bir neçə həftə sonra qardaşım mənə dedi ki, ""sənə bir şey göstərəcəyəm."" Açdı telefonunu və mostbet az yüklə yazaraq mənə platformanın yeni funksiyalarını göstərdi. O da mənim kimi bu işə qapılmışdı. Biz tez-tez bir-birimizə qazandığımız kiçik məbləğləri danışır, hansı oyunun daha maraqlı olduğunu müzakirə edirdik. Bu, bizim üçün bir növ ortaq hobbiyə çevrilmişdi. Atam da bir dəfə bizə qoşuldu və dedi ki, ""mən də bir vaxtlar belə şeylərlə maraqlanırdım."" Onunla oturub söhbət etdik, o öz təcrübələrini danışdı. Məlum oldu ki, bu sadəcə oyun deyil, həm də nəsillər arasında bir körpü ola bilər.

Yayın sonunda bir dəfə elə oldu ki, bir neçə gün ard-arda kiçik məbləğlər qazandım. Bu, böyük bir zəfər deyildi, amma mənə bir mesaj verirdi: səbirli ol, tələsmə, axınına burax. Oyunlarda uduzmaq da var, qazanmaq da. Əsas odur ki, sən bu prosesdən zövq alırsan və özünə nəzarət edirsən. Mən heç vaxt böyük məbləğlər qoymurdum, çünki bilirdim ki, bu, sadəcə bir əyləncədir. Amma o kiçik uduşlar, o kiçik sevinclər... Onlar mənim üçün böyük idi.

Payız gəldi, işlər çoxaldı, amma mən hələ də axşamlar bir neçə dəqiqə də olsa telefonu götürüb oyunlara baxırdım. Bir dəfə ofisdə nahar fasiləsində həmkarım mənə dedi ki, ""sən niyə bu qədər sakit və pozitivsən?"" Cavab verdim ki, ""çünki həyatda balansı tapmışam."" O, anlamadı, amma mən özümü yaxşı hiss edirdim. Onlayn kazino mənim üçün bir qaçış yeri idi, bir növ meditasiya. Səhər işə gedirsən, axşam evə qayıdırsan, bir neçə dəqiqə oyun oynayırsan və gün bitir. Bu qədər sadə.

Bir dəfə qışda, soyuq bir axşamda, evdə tək oturmuşdum. Çölə çıxmaq istəmirdim, televizorda maraqlı bir şey yox idi. Telefonu götürdüm və yenidən mostbet az yüklə yazdım. Bu dəfə fərqli bir oyun seçdim. Oyunun qaydaları bir az mürəkkəb idi, amma mən öyrənməyə qərar verdim. Bir neçə cəhddən sonra başa düşdüm ki, burada əsas məsələ strategiya deyil, sadəcə axına qoşulmaqdır. Elə həmin gecə kiçik bir bonus qazandım. Bu, böyük bir məbləğ deyildi, amma mənə bir dərs verdi: həyatda hər şeyi idarə etmək mümkün deyil, bəzən sadəcə buraxmaq lazımdır.

İndi geriyə baxanda düşünürəm ki, bu təcrübə mənə çox şey öyrətdi. Əvvəla, səbirli olmağı. İkincisi, uduzmağı qəbul etməyi. Üçüncüsü, kiçik şeylərdən zövq almağı. Biz hamımız böyük qazancları, böyük uğurları düşünürük, amma əsl xoşbəxtlik kiçik anlarda gizlənir. Bir oyunu udmaq, bir bonus qazanmaq, bir dostla paylaşmaq... Bütün bunlar həyatın bir parçasıdır.

Əlbəttə, mən heç vaxt bu işə bütün pulumu qoymadım, heç vaxt borc alıb oynamadım. Çünki bilirdim ki, bu, sadəcə bir əyləncədir və həyatda bundan vacib şeylər var. Ailə, dostlar, sağlamlıq... Bunlar heç bir oyunla müqayisə oluna bilməz. Amma eyni zamanda, bu kiçik hobbi mənə bir növ azadlıq hissi verdi. İşdən sonra, evdə, tək qalanda, bir neçə dəqiqəlik də olsa, öz dünyama qaçmaq imkanı.

Bir dəfə qardaşım mənə dedi ki, ""sən bu işə çox bağlanmısan."" Cavab verdim ki, ""yox, sadəcə balansı tapmışam."" O, güldü və dedi ki, ""sən həmişə belə optimistsən."" Bəlkə də haqlı idi. Amma mən inanıram ki, həyatda hər şeyə müsbət yanaşmaq lazımdır. Uduzmaq da bir təcrübədir, qazanmaq da bir sevinc. Əsas odur ki, sən bu prosesdən nə öyrəndiyini başa düşəsən.

Bu yay mən yenidən balkonda oturub telefonla oynayırdım. Günəş batırdı, hava isti idi, qonşuların səsi gəlirdi. Birdən böyük olmayan, amma məni sevindirən bir uduş gəldi. Gülümsədim. Bu, sadəcə bir oyun idi, amma mənə bir anlıq xoşbəxtlik bəxş etdi. Elə həmin an düşündüm ki, həyatda ən vacib şey anı yaşamaqdır. Keçmişi dəyişə bilməzsən, gələcəyi bilməzsən, ancaq bu an sənindir.

İndi mən bu təcrübəmi dostlarımla paylaşıram, amma heç vaxt məcbur etmirəm. Çünki bilirəm ki, hər kəsin öz yolu var. Kimisi idmanla, kimisi musiqiyə, kimisi də belə kiçik oyunlarla rahatlayır. Əsas odur ki, sən özünü yaxşı hiss edəsən və heç vaxt həddi aşmayasan. Mənim üçün bu, sadəcə bir axşam əyləncəsi idi və belə də qalacaq. Çünki həyatda ən gözəl şey balansdır. Nə çox, nə az... Sadəcə kifayət qədər. Və bəlkə də, şansın küləyi elə o kifayət qədər anda səmtdə olur.

Antworten

« zurück zum Forum