Mana sestdiena: kad nejaušība maina visu plānu

[ Nach unten  |  Zum letzten Beitrag  |  Thema abonnieren  |  Neueste Beiträge zuerst ]

luciennepoor

58, Männlich

Mana sestdiena: kad nejaušība maina visu plānu

von luciennepoor am 07.08.2026 14:11

Ja godīgi, es nekad neesmu bijis tas cilvēks, kurš dzīvo uz azartu. Paralēli darbam par grafisko dizaineri man patīk mierīgi vakari, kafija, seriāli. Bet pagājušā sestdiena man lika saprast, ka dažkārt pat visparastākā diena var pārvērsties par mazu piedzīvojumu. Viss sākās ar to, ka mana draudzene aizbrauca ciemos pie vecākiem, un es paliku viens ar pilnu ledusskapi un tukšu vakaru. Skatos telefonā, neko īsti negribas. Un tad ieraugu sludinājumu par kādu jaunu spēļu platformu. Neko tādu es iepriekš neesmu darījis, bet domāju – kāpēc gan ne? Neliela summa, lai pārbaudītu veiksmi, nekas vairāk.

Sāku ar pavisam vienkāršu spēli – klasiskās ""augļu"" mašīnas, tādas, kas atgādina manu bērnību, kad spēlējām datorspēles pie drauga. Sajūta bija sveša, bet patīkama: skaņas, krāsas, azarts. Pirmās desmit minūtes likās, ka viss ir pret mani. Mazi zaudējumi, mazi laimesti, bet nekā īpaša. Bet tad es atcerējos vienu padomu, ko kādreiz lasīju: nevajag dzīties pēc liela džekpota, vienkārši izbaudi procesu. Un tieši tajā brīdī, kad pārstāju uztvert to nopietni, sākās īstā jautrība.

Es negaidīju, ka uzvarēšu. Man vienkārši patika mēģināt, vērot, kā griežas ruletītes simboli. Un tad – pēkšņi uz ekrāna uzplaiksnī uzraksts: ""Laimests 150 eiro!"" Sākumā es pat nesapratu, noturēju to par kļūdu. Nospiedu vēlreiz, pārbaudīju kontu. Jā, tur tiešām bija nauda. Tik vienkārša lieta, bez nekādas mistikas, bet man tas sagādāja bērnišķīgu prieku. Nevis tāpēc, ka tā ir liela summa, bet gan tāpēc, ka tas bija negaidīti. Es uzreiz piezvanīju draudzenei, lai padalītos ar šo jaunumu. Viņa, protams, par mani pasmējās, jo zināja, ka es vienmēr esmu skeptiķis pret šādām lietām. Bet kas tur slikts, ja cilvēks atrod sev prieku vienkāršā spēlē?

Tā vakara turpinājumā es izmēģināju vēl dažas spēles, bet nevis tāpēc, ka gribēju vairāk naudas, bet tāpēc, ka tas bija kļuvis par manu vakara izklaidi. Pavisam negaidīti es atklāju, ka spēļuplatforma, kuru izmantoju, ir ļoti ērta un saprotama. Patīkami izstrādāta saskarne, ātri izmaksājami laimesti. Es pat uzrakstīju draugam ieteikumu, jo viņš mājās sēdēja un garlaikojās. Kaut arī pats nekad neesmu bijis liels spēlmanis, šāda veida sava veida ""digitālā atpūta"" man likās kā labs veids, kā pārslēgties no darba domām. Un jā, es prognozēju, ka vēl kādu vakaru atgriezīšos, lai vienkārši izklaidētos.

Bet galvenais, ko es sapratu tajā vakarā, ir tas, ka attieksme ir ļoti svarīga. Ja tu spēlē tikai un vienīgi naudas dēļ, tad pat mazi zaudējumi sabojā garastāvokli. Bet, ja tu to uztver kā izklaidi, tādu pašu kā kino vai koncerts, tad pat zaudējumi ir tikai daļa no vakara izdevumiem. Un, kad izdodas kaut ko laimēt, tas kļūst par nelielu bonusu, kas paliek kabatā. Es vienmēr esmu par mērenu pieeju, un šī pieredze tikai apstiprināja manu pārliecību. Vēl viena lieta, kas mani pārsteidza, bija tas, cik daudz cilvēku spēlē un dalās savās emocijās. Es pats sāku to darīt – stāstīju par savu nelielo laimestu, par to, kā nedēļas nogalē pavadīju stundu šajā platformā.

Godīgi sakot, es vēl joprojām neuzskatu sevi par kārtīgu spēlētāju. Es drīzāk esmu tas, kurš iet savā tempā. Nav jau vajadzības kaut ko pierādīt, nevajag dzīties pēc lieliem laimestiem, lai justos labi. Man pietiek ar to, ka paņemu telefonu, uzspēlēju pusstundu un atgriežos pie saviem darbiem ar pilnīgi citu, pozitīvāku sajūtu. Šoreiz laimētā summa aizgāja vakariņām ar draugiem, un tas bija vēl viens patīkams veids, kā pagarināt šo sestdienas noskaņu.

Kad tagad paskatos atpakaļ, es saprotu, ka šī platforma ir mana jaunā mazā ""bēgšana"" no ikdienas. Nav nekā nepareiza, ja tā dara tavu dienu mazliet krāsaināku. Un šis stāsts, iespējams, nebūtu noticis, ja es tovakar nebūtu atvēris vavad, bet reizēm labākās lietas notiek tieši tad, kad tu tās nemaz negaidi. Es noteikti paskatīšos, kā tur nākamreiz ies.

Antworten

« zurück zum Forum